Tilbygning med valmtag

Tilbygning med valmtag og foldedørs åbning ud til den omliggende træ terrasse blev familiens nye spisestue og arbejdsrum.

Gentofte, Tilbygning, 144-3
tilbygning med valmtag
Klik og se billedet i fuld størrelse

Valget af tilbygning med valmtag

Tilbygningen med valmtag og tagsten var ikke bygherrens første valg på grund af frygten for at miste lysets ind i huset. Men med et stort ovenlys i taget som udgør over en tredjedel at loftet i tilbygningen kom troen på et den nye tilbygning ville give tilstrækkeligt med lys ind i husets stuer.

Beslutningen har bygherren aldrig fortrudt og i dag glæder man sig over det valmede tegltag som er i harmoni med huset tag. Men også over glastaget som giver masser af lys og liv i den nye tilbygning og til husets stuer.

Sådan er tilbygningen bygget

Soklen og gulvet er støbt. I tilbygningens to udvendige hjørner er der i soklen indstøbt en galvaniseret stålsøjle der går op og stabiliserer murpillerne. Stålsøjlerne forankrer tagkonstruktionen til soklen.

Valget af en tilbygning med valmtag gav mulighed for at udføre tagkonstruktions med et udhæng. Udhænget har som huset synlige spær ender og tagrender i zink som er ført sammen med husets tagrender. Tagbelægningen er teglrøde vingetagsten som husets tagsten.

Det isolerede loft der følger taghældningen er gipslofter der er spartlet og malet hvidt.

Glastaget er udført i hvidt træ indvendigt og med natur eloxeret aluminium udvendigt. Tagglasset er 3 lags glas med sikkerheds glas indvendigt og soldæmpende glas udvendig.  I glastaget er der indbygget et oplukkeligt motorstyrret tagvindue som er fjernbetjent.

Foldedørene giver en 400 cm bred åbning ud til terrassen. Vinduerne og foldedøren er udført i hvid industrilakeret træ med 3 lags glas
Gulvbelægningen er massivt egetræs parket lagt i sildebensmønster og afsluttet med hvide fodlister

I væggen mellem huset og tilbygningen er der indbygget en tunnel gaspejs som giver mulighed for at se ildstedet både for fra den nye tilbygning og fra stuen i huset.

Tilbygningen er udført med valmtag, på grund af huset har valmtag, men der er også andre tagtyper.

Tryk her og se forskellige tagtyper- bemærk du så forlader Arte Glasbyg

Se forskellige tagkonstruktioner fra Arte Glasbygs værksted