Orangeri til landsted

Orangeri til landsted er en harmonisk forening af natur og arkitektur.

Odder, Orangeri, 167-1
Orangeri-til-landsted
Klik og se billedet i fuld størrelse

Orangeri til landsted

Orangeri til landsted er beliggende i det jyske landskab, hvor den klassiske gård med en smuk, gul pudset facade og et rødt tegltag har fået en elegant tilføjelse i form af et orangeri. Orangeriet er designet til at komplementere gårdens tidløse charme samtidig med, at det skaber et rum, hvor naturen kan trives.

Orangeriet er bygget med store glaspartier, der strækker sig fra gulvet til loftet, hvilket skaber en lys og åben atmosfære. Vinduespartierne i facaden inviterer sollyset indenfor og giver en flot udsigt til den omkringliggende have. Taget er også helt i glas, hvilket giver udsigt til himlen, og gør det muligt for planterne at nyde maksimalt sollys, mens de beskyttes mod det danske vejr.

Den klassiske stil fra gården er bevaret i orangeriets design. Konstruktionen er lavet i træ og aluminium, der er malet hvid. Det giver en lethed til bygningen, og det skaber en stærk visuel forbindelse til gårdens hvide vinduer med sprosser.

Indenfor er orangeriet indrettet med plads til en række forskellige planter fra citrustræer til eksotiske blomster. De store krukker giver mulighed for at dyrke en bred vifte af planter og blomster. Både sommer og vinter kan orangeriet bruges som et sted for afslapning og samvær med komfortable møbler, der inviterer til lange eftermiddage med te og bøger.

Orangeriet er designet til at være funktionelt året rundt. Der er installeret en brændeovn, der sikrer, at temperaturen er behagelig selv på de koldeste dage. Om vinteren er det et hyggeligt tilflugtssted, hvor man kan nyde synet af snedækkede landskaber, mens man sidder mellem frodige planter.

Orangeri til landsted er bygget med fokus på holdbarhed og æstetik. Konstruktionen er lavet af træ og aluminium, der både er elegant og robust, hvilket sikrer, at konstruktionen kan modstå vind og vejr. De store glaspartier er fremstillet af energibesparende termoruder.  Det skrå glastag tillader sne at glide af, hvilket forhindrer ophobning og mulige skader. Der er også indbygget tagvinduer, der kan åbnes for at ventilere rummet, når temperaturen stiger.

Orangeriet er mere end blot en bygning det er en oase af skønhed, der bringer naturen tættere på hjemmet.

Orangeriets materialer

Orangeriets fundament er isoleret og støbt i beton. Murværket er mursten som er vandskurret og malet gult udvendigt og hvidt indvendigt.

Den bærende konstruktion er udført i limtræs rammespær som stabiliserer orangeriet uden brug af tværgående trækbånd.

Vinduerne og dørene og samt tagkonstruktionen er hvidmalet træ-alu

Glasset i siderne og taget er 2 lags lavenergi glas og  glastaget er udført med sikkerhedsglas og varmedæmpende glas udvendigt.

Gulvbelægningen er norsk Alta skifer

Læs mere om Alta skifer i linket, men vær opmærksom på at du så forlader Arte Glasbygs hjemmeside. https://zurface.dk/natursten/skifer/alta/