Orangeri med valmtag

Orangeri med valmtag til ny villa i Frederiksværk er bygget som husets tredje længe, der giver læ på terrassen mod vestenvinden.

Frederiksværk, Orangeri, 136-5
Orangeri-med-valmtag
Klik og se billedet i fuld størrelse

Orangeri med valmtag til ny villa

Terrassen ved den nye villa var næsten aldrig anvendeligt på grund af vestenvinden. Derfor ønskede bygherren et orangeri med valmtag som en ekstra længe til at give læ på terrassen.

Det var vigtigt for bygherren at orangeriets arkitektur passer til den ny byggede villa fra Bülow Nielsen. Derfor foreslog Arte Glasbygs byggerådgiver et fritliggende orangeri med valmtag som forbindes til huset med en glasgang så man kan gå tørskoet fra huset ud i orangeriet.

Det nye orangeri giver den ønskede læ på terrassen, men det bedste er det  lys og liv orangeriet giver til familiens planter og aktiviteter når det vejret ikke er terrasse vejr.

Solen og lyset giver en masse dejlig passiv varme i orangeriet. Men når solen svigter og det er overskyet og koldt i vejret hjælper den indbyggede gaspejs temperaturen i orangeriets op til en behagligt temperatur.

Den bærende konstruktion i det valmede glastag er udført med rammespær. Det gør at orangeriet er et  stort åbent rum. Rammespær giver stabilitet i bygningen og mulighed til at indrette og møblerer orangeriet som man vil uden begrænsninger af tværgående trækstænger eller hanebånd

I toppen af orangeriet glastag er der i toppen indbygget et fjernbetjent oplukkeligt vindue således orangeriets overskudsvarme kan ledes ud i det fri.

Foldedørene i siderne mod terrassen og haven kan skubbes helt til side, dermed  lukkes haven og terrassen helt ind i orangeriet

Materialerne til orangeriet

Soklen og gulvet er støbt. I murpillerne er der indstøbt galvaniserede stålsøjler  til stabilisering af murværket.

Gulvbelægningen er store klinker lagt med indfarvet fuge.

Murværket er opført i tegl som er vandskurret indvendigt og udvendigt som husets øvrige murværk

Vinduer og foldedøre i facaderne er i træ der er industrilakeret hvide og med 2 lags glas

Den bærende og stabiliserende konstruktionen er limtræ der er industrilakeret hvidt

Tagkonstruktionen er med udhæng i højde og profil som ekst hus. Tagrender og tagfod er zink. Spær konstruktionen er limtræ med natur eloxeret aluminium udvendigt.

Tagruderne er er 2 lags glas med sikkerhedsglas og varmedæmpende glas udvendigt.

Se læs mere om valmtag her – vær opmærksom på du så forlader Arte Glasbyg

Se prøvesamlinger af tagkonstruktioner på værkstedet